Recenzie Ugly Love – Despre fata urata a iubirii

Ugly Love – Despre fata urata a iubirii


Data aparitiei: Ianuarie 2016
Autor: Colleen Hoover    
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 352
Editura: EPICA

,,Atunci cand Tate Collins il intalneste pe Miles Archer, un pilot de avioane tacut, la locul lui, bantuit de un trecut intunecat, ea e constienta ca ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se considera nici macar prieteni, iar singurul lucru pe care il au in comun este o atractie fizica de netagaduit. Dupa ce dorintele lor ies la iveala, cei doi isi dau seama ca tocmai au gasit solutia perfecta pentru o relatie fara alte implicatii. El nu cauta iubire, iar ea nu are timp pentru asa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfacator, daca Tate ar putea sa respecte cele doua reguli impuse de Miles: nu pune intrebari despre trecut; nu te astepta la un viitor impreuna. 
Ei cred ca se pot descurca, dar, atunci cand in povestea lor se infiripa sentimente adevarate, totul se schimba.’’



Incep prin a marturisi ca am citit cu mult drag toate cartile traduse si fiecare poveste conturata cu pricepere a autoarei.
  Sunt in totalitate de accord cu afirmatia autoarei  Jamie McGuire, aceasta marturiseste ca Numai Colleen Hoover poate adăuga unui singur roman atât de multă strălucire.’’

Povestea este prezentata din doua perspective narative. Tate ne tine ancorati in prezent, in timp ce Miles ne prezinta  franturi din trecutul sau din urma cu 6 ani, momentele care si-au pus amprenta si l-au facut sa fie barbatul din prezent.
Cartea ne tine in suspans pana la ultimele capitole cand ambele fire naratie  se intalnesc si se afla gandurile lui Miles raportate la prezent.

Primul capitol este scris din perspectiva lui Tate, tanara se muta temporar in San Francisco unde va locui impreuna cu  fratele ei Corbin.
Tate  se trage dintr-o familie de piloți. Bunicul ei a fost pilot, tatăl  a fost pilot, iar acum Corbin le calcă pe urme.

Pilot este si Miles Archer, tipul dur, uneori morocanos conturat atat de perfect incat este ireal si nu ai cum sa nu te atasezi de el.
Schimburile de replicii dintre cei doi sunt presarate cu multe picanterii, pe alocuri starnesc rasul, dar in aceeasi masura greutatea cuvintelor rostite din cauza rabufnirilor sunt capabile sa provoace rani .

,, -Ia spune bou.
Ridica  din sprancene, ca si cum s-ar intreba daca m-a auzit bine. Crede ca sunt ciudata.
 Nu-mi pasa.
-Doar spune-l, insist eu.
-Bou, pronunta el, cu o usoara ezitare.
Zambesc. Iubesc cuvantul bou. Este noul meu cuvant preferat!
-Esti atat de ciudata! Imi spune, amuzat.’’

Actiunea devine tot mai palpitanta pe masura ce Tate si Miles accepta ca atractia dintre ei este tot mai puternica, dar nu isi doresc o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Pactul pe care il fac devine tot mai greu de respectat si actiunea ia o intorsatura de 180 de grade.
„Nu vreau să fiu un program. Vreau să fiu un plan. O hartă. Vreau să fiu harta viitorului său.”

Colleen Hoover este cunoscuta pentru lectiile de viata pe care le  integreaza intr-o nota subtila in povestiule sale astfel acest roman subliniaza faptul ca oricine merita o a doua sansa la fericire.
,, - Imi pare rau ca mi-a luat atat de mult, spuse el mai departe, cu glasul plin de remuscare. Dar niciodata nu voi putea sa iti multumesc suficient de mult, pentru ca nu ai renuntat la mine. Ai vazut in mine ceva ce ti-a dat speranta pentru noi, si nu ai renuntat la asta.”

Ugly love este o poveste care ofera incredere si speranta pentru un viitor mai bun celor care au cunoscut ,,fata urata a iubirii”

-Anda

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recenzie Regina Rosie de Victoria Eveyard